Morsa-akevitt for statsrådene!

images-Artikkler-2012-StatsrderGruneWoche2012-155x121[1]Matmessen Grüne Woche i Berlin er over. For 25. gang er Norge representert på messen og denne gang hadde hele tre statsråder tatt turen til den tyske hovedstaden. Samferdselsminister, fiskeriminister og landbruksminister var alle tilstede da den norske standen åpnet. En liten delegasjon fra venneforeningen hadde også tatt turen til Berlin for å forsikre seg om at Morsa-akevitten fikk en fremtredende plass på den norske standen.

images-Artikkler-2012-MorsaGruneWoche2012-136x121[1]Matmessen Grüne Woche i Berlin er over. For 25. gang er Norge representert på messen og denne gang hadde hele tre statsråder tatt turen til den tyske hovedstaden. Samferdselsminister, fiskeriminister og landbruksminister var alle tilstede da den norske standen åpnet. En liten delegasjon fra venneforeningen hadde også tatt turen til Berlin for å forsikre seg om at Morsa-akevitten fikk en fremtredende plass på den norske standen. Oslofjordregionen er også i år sterkt representert og presenterer faste og flytende lekkerheter fra lokalområdet. Blant de mange, gode norske akevittene som blir presentert er selvsagt også Moss’ egen Morsa-akevitt – i år for tredje gang. Og interessen fra de besøkende blir bare større og større. – Det er jo ikke rart at tyskerne synes dette er deilig, uttaler Precident Jørn Ramberg. Har man smakt det tyskerne selv produserer av akevitt er det ingen grunn til å undre seg over at Morsa blir verdsatt. I motsetning til mange utenlandske akevitter – som stort sett går rett fra ståltanker til flasker – har Morsa omtrent et år på spanske sherryfat for å få den rette smaken og aromaen. – De utenlandske akevittene er totalt sjanseløse i konkurranse med f.eks. Morsa Aquavit. Dette er et kvalitetshåndverk som skal nytes i riktige glass og riktig temperert og ikke bare bøttes ned rett fra fryseren.
Hvor mange hundre Morsa-drammer som settes til livs på Grüne Woche er det vanskelig å gjette på, men det trengtes jevnlig påfyll under messens første dager. Unn Bøhm Tveito fra Visit Moss samt Petter Schøyen, Jørn Ramberg og Jan Bekkevold fra Morsa 1833 forsikrer seg om at Morsa-akevitten er godt synlig i Berlin.

Du kan lese en del og se mange bilder fra messen i Nationen, se her. Moss Avis har også stort oppslag fra messen, blant annet med bilde av 3 statsråder som får servert Morsa på den norske standen. Les oppslaget her.