På denne siden har vi samlet en oversikt på de turene som vi har hatt til Arcus sitt produksjonsanlegg. Frem til våren 2012 gikk turene til anlegget på Hasle i Oslo, mens fra høsten 2012 har turene gått til den nye produksjonsanlegget som nå er lokalisert på Gjelleråsen nord for Oslo. Oversikten er laget som en historisk oversikt – og kanskje som en liten «mimre-side» for de som har vært med på de mange turene våre.

Bilder for denne siden er foreløpig ikke helt klare – men vær tålmodig – det kommer!

9. november 2018

Stor oppslutning (med ventelister) på turen til Arcus med rakfisk, om visning og smaksprøver.

3. november 2016

Den tradisjonelle tur til Arcus i regi av Morsa 1833 var i år lagt til en torsdag. Det hadde med stor sannsynlighet innvirkning på deltakelsen. Det var 16 deltakere inkludert sjåfør John Hovland.

20. november 2015

Fredag 20. november startet 19 forventningsfulle Morsavenner på busstur til Arcus. Som seg hør og bør ble det servert en reisedram for å varme opp stemningen. Vel fremme ble vi møtt av vår alltid hyggelige guide, Elisabeth Gjestland. Hun kunne by på en velkomstdrink som smakte fortreffelig.

14. november 2014

27 forventningsfulle og spente Morsavenner satte kursen mot Arcus sitt produksjonsanlegg på Gjelleråsen fredag 14. november. Denne gangen var det en fin blanding med nye deltakere og noen veteraner som har deltatt på våre turer både tre og fire ganger. Humøret var på topp før vi kom til Vestbygrensa.

01. november 2013

Ennå en vellykket tur med omvisning og god mat på Arcus sitt produksjonsanlegg på Gjelleråsen er gjennomført. Etter en myk start på bussen innover, tok Eli Petterson vel imot oss og ledet oss gjennom en spennende reise på anlegget. Den største opplevelsen med turen var nok likevel avslutningen i fatlageret med servering av rakfisk og diverse tilbehør av drikke.

15.februar 2013

Morsa 1833s konvensjonsakevitt er i god gjenge og modning. Til 200-års jubileet for Mossekonvensjonen neste sommer er den klar til lansering. Da har den modnet i fem år i det gigantiske fatlageret til Arcus på Gjelleråsen. Den modnes også i godt, kongelig selskap, med Prinseakevitten til Håkon Magnus og Bryllupsakevitten til Mette Marit og Håkon Magnus som nærmeste naboer i reolene.

Venneforeningen Morsa 1833 arrangerte fredag 15. februar en ny tur for medlemmer til Arcus på Gjelleråsen. 31 deltakere kunne da forvisse seg om at konvensjonsakevitten er i trygge og gode hender.

9.november 2012

Ennå en vellykket tur med omvisning, smaksprøver og bespisning hos Arcus er avviklet. Dette var første delegasjon til de nye produksjonslokalene på Gjelleråsen nord for Oslo. 30 fornøyde Morsaentusiaster satte stor pris på omvisningen som ble gjennomført av Gunnhild Aasland fra Arcus. Tradisjonen tro stod det rakfisk på menyen denne gangen. Mat og drikke ble servert i det nye og smakfullt innredede fatlageret på Arcus.

11.november 2011

36 fornøyde Morsavenner tok turen til Arcus denne kvelden og stemningen vær høy på hele turen og under omvisningen som Eli Petterson fra Arcus gjennomførte på en utmerket måte.

Du kan se noen bilder fra turen her.

8.april 2011

Vi har dessverre ikke noen bilder fra dene turen. Hvis det er noen av de 35 deltakerne på turen som har noen bilder, kan de gjerne ta kontakt med oss slik at vi kan få inn noen også fra dette arrangementet. Ta kontakt med vår skattemæster Jan Bekkevold på mail ( skattemester@morsa1833.no) eller telefon 90138239.

19.mars 2010

Ennå en tur til Arcus sitt produksjonsanlegg på Hasle (Oslo) er avviklet og det rapporteres om stort utbytte, fornøyde deltakere, god mat og mye godt og forskjellig drikke. 21 deltakere satte hverandre stevne denne fredagskvelden, og fikk en uforglemmelig opplevelse.

Vil du se noen bilder fra turen kan du se presentasjonen som vi har laget ved å klikke på denne linken.

30.oktober 2009

Turen til Arcus fredag den 30. oktober ble en kjempesuksess. 47 meget fornøyde deltakere fikk en fin gjennomgang av historien og kulturen rundt akevitt. Omviserne tok også deltakerne med på korte turer innom whisky, vodka, likører og mange andre brennevinsorter. Besøket ble avsluttet med et velsmakende og flott bord med rakfisk og alt tilbehør man kan tenke seg. Fornøyde deltakere fikk smake ikke mindre enn 7 forskjellige akevitter på turen, medregnet hedersgjesten selv (Morsa Aquavit) på turen innover.

Vil du se noen bilder fra turen kan du se presentasjonen som vi har laget nedenfor.

 

23.april 2009

Torsdag 23.april 2009 var det klart for ny tur til Arcus sitt produksjonsanlegg på Hasle. 20 glade Morsavenner var klar for en tur, denne gang med RS Turbusser. Avreise fra Moss var satt til kl 17:30 og i god tid før dette var samtlige på plass. Bare en ivrig supporter fra Sarpsborg var ikke på plass, men han meldte fra at han ville slutte seg til selskapet på Hasle. En liten forsinkelse underveis på grunn av av storstilt trafikkontroll rett før Ryen. Ved ankomst stod vår omviser Eli B. Petterson klar. Det ble en minneverdig tur med masse ny kunnskap om prosessen som leder frem til de edle dråpene, hvordan krydder håndteres og tilsettes og ikke minst hvordan fatlagring blir brukt for å bringe frem den gode smaken. Underveis var det tid til smaksprøver på blant annet Upper Ten (mer enn 20 år) og en rekke akevitter. Spekemat med øl og akevitt ble denne gang fortært i fatlageret – en ganske spesiell opplevelse. Takk til alle deltakerne og til Arcus. Vi legger opp til ny tur til Arcus til høsten – da på en fredagskveld.

Vil du se noen bilder fra turen kan du se presentasjonen som vi har laget – klikk her for å se noen bilder.

 

13.november 2008

Morsa 1833 Venneforening arrangerte 13. november 2008 en busstur til produsenten av Morsa Aquavit på Hasle i Oslo. Det var stor interesse for å kunne bli med på turen, og arrangementskomiteen måtte ordne med større buss og legge om litt på planene for selve omvisningen og besøket på Arcus for å få plass til alle. Det var lagt opp til en omvisning på produksjonsanlegget på Hasle med innlagte smaksprøver og en enkel bespisning (spekemat). Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette arrangementet, og vi kommer gjerne tilbake med lignende arrangementer på et senere tidspunkt.

Du kan se noen bilder fra arrangementet ved å trykke på denne linken.

2012-09-SignertAeresfat[1]