Konventionsaquaviten 2014 kommer

MorsaKonventionsAquavit-HVIT-WEB[1]Endelig nærmer dagen seg da vi kan få smake på de edle dråper som nå har ligget 5 år på fat på Arcus og nå er klar for lansering. Konventionsaquaviten kommer på halvliters flasker og vil komme på nummererte flasker og i et begrenset opplag. Morsa 1833 vil holde en lansering av det fantastiske produktet på Moss By- og Industrimuseum lørdag 3. mai kl 13:00. Det er begrenset deltakelse til inviterte deltakere på dette arrangementet. De edle dråpene sies å være tilgjengelig på polutsalgene i Moss fra tirsdag 6. mai.

For 5 år siden ble et betydelig antall liter Morsa lagt ned på brukte sherryfat og har siden da samlet opp herlig aroma fra fatene for å kunne glede akevittelskerne. Morsa Konventionsaquavit er en markering av Mossekonvensjonen som ble underskrevet i Jernverkets hovedbygning 14. august 1814. Mossekonvensjonen gjorde slutt på krigen mellom Norge og Sverige og sikret at Norge fikk beholde grunnloven og Stortinget under unionen med Sverige. Forhandlingene, som førte til fred, ble gjennomført både i Konventionsgården og i Gudegården – der byens første brenneri lå. Det var nettopp i disse lokalene Gerners Destillasjon produserte akevitten som i dag tilsvarer Morsa 1833.

Den 24.4.2014 ble det tappet 5 000 nummererte flasker. Morsa Konvetionsaquavit har fått bestillingsnummer 1494602 og vil koste 499,90. Det er lovet at den skal være på plass i hyllene på utsalgene i Moss fra tirsdag 6. mai. For de som ønsker det eller ikke har tilgang på utsalgene i Moss vil det fra fredag 2. mai være mulig å bestille på nettsidene til Vinmonopolet. Morsa Konventionsaquavit er ikke i standardutvalget til utsalgene.

Vi håper at flasker, innhold og budskapet rundt byens stolte brennerihistorie blir godt tatt imot og at disse edle dråpene blir å finne i mange sammenhenger relatert til feiringen av 200-årsjubileet for Grunnloven – der som kjent Konventionen som ble undertegnet i Moss var en viktig og avgjørende handling for at vi skulle få beholde Grunnloven og freden! Du kan lese mer om Mossekonventionen her. Det er jo også en kjennsgjerning av denne perioden ble starten på spriteventyret for Moss.

Norske Akevitters Venner (NAV) har en artikkel om Morsa Konventionsaquavit på sine nettsider. NRK-Østfold har hatt oppslag om Konventionsaquaviten både i sine radiosendinger og i TV-sendingen kl 18:45 fredag.

 

 

 

MorsaKonventionsAquavit-HVIT-WEB[1]

MorsaKonventionsAquavit-2014-Forside[1]

MorsaKonventionsAquavit-2014-Bakside[1]