Vellykket medlemstur til Egge Gård

images-2014-09-EggeGaard-2014-09-EggeGaard 11-125x168Egge gård har flere ulike sorter brennevin å by på enn noen hadde forestilt seg på forhånd. Smaksprøvene ble derfor en særdeles vellykket seanse. De fant dessuten sted under meget inspirerende forhold: Inne i gårdens destilleri, hvor et destillasjonsapparat var i full drift. En stadig stråle av blankt og nybrent eplebrennevin løp fra apparatet og ned i ventende stålbøtter.

Tjue deltok på turen som Morsa 1833 arrangerte til Egge gård i Lier. En gård kjent for sine utsøkte og premierte produkter basert på epler og jordbær. Produksjonen er etter hvert så stor at gårdens egne epler og jordbær ikke strekker til. Epleprodusenter fra hele distriktet forsyner nå Egge gård med de nødvendige råvarene.Det meste presses til eplemost. Men i tillegg produseres alkoholholdig cider og ulike sorter brennevin fra eget brenneri. Særlig kjent er gårdens egen Calvados og dessuten en desservin, Iseple, som har fått flere internasjonale utmerkelser. I tillegg kan gården by på flere ulike sorter eplebrennevin og akevitter smaksatt med karve og – selvfølgelig eple. Dessuten flere typer både vodka, gin og whisky, whiskyen i samarbeid med Aass bryggeri.

Gjestene fra Morsa fikk først servert en utsøkt lunsj fra nabogården Renskaug Vertsgård, en gryte med kjøtt fra norsk høylandsfe og med rikelig tilbehør. Deretter var det omvisning før høydepunktet, smaksprøver. Og de kom i rikt monn. Utsøkte produkter som er å finne i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Men i bussen hjem fikk deltakerne servert Morsas egen Konventionsakevitt. Det ble konstatert at den hevder seg meget godt i konkurransen.