Morsavandringen 2014

Ennå en Morsavandring avviklet i strålende solskinn. Denne gangen var det naturlig nok 200-årsjubileet for Mossekonventionen som fikk prege vandringen. Det mest spesielle var kanskje at man i år la turen innom Moss kirke – som jo hadde en spesiell rolle når utsendingene til Eidsvoll skulle velges. Etter stopp og små fortellinger på mange historiske steder endte 400 glade vandrere opp i et flott festspyntet lokale på Peterson-området.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra vandringen så snart vi har klar noe klart. I mellomtiden kan du lese litt om vandringen i Moss Avis og der også se noen bilder fra vandringen.

images-morsavandring2014-IMG_5117-381x308[1]

Vi har velvilligst fått tilgang på manuset som Jon Roth Nilsen benyttet til sin «avdeling» på årets Morsavandring ved Pia-senteret (eller rettere stedet der Gudegaarden lå). Du kan lese manuset som vedrører Gudegaarden her. Jon snakket også litt om hvilken betydning og rolle Christian Frederik hadde i prosessen som førte frem til Mossekonventionen høsten 1814. Du kan lese manuset til Jons fortelling om dette her.