Morsa Aquavit, rakfisk og stor stemning på bussturen til Anora

Fredag 19. november ble årets tradisjonsrike tur til verdens beste akevittprodusent gjennomført. En full buss forlot Moss og ankom anlegget på Gjelleråsen en times tid senere. Underveis kunne deltagerne nyte en spesialtappet Morsa på passe store flasker. Vel fremme ble vi mottatt av verdens beste akevittambassadør, Atle Minothi, som også var omviser og inspirator – etter å ha servert oss den relativt nye og populære in-drinken AquaTonic.

Det ble som vanlig en interessant og morsom runde som i år også inkluderte bøkkerverkstedet. Den norske bøkker-bestanden består pr i dag av 4 – fire – «kunst»håndverkere! Et ekstremt viktig yrke for oss akevittelskere. En annen stor opplevelse var det å stå «på gølvet» i fatlageret med 6000 akevittfat som strakk seg mot himmelen over oss. Eller «taket» for å være litt mer nøyaktig.

Som vanlig var det lite å utsette på rakfisken som ble servert i fatlageret og tilbehøret som bestod av øl fra Christiania bryggeri samt 3 nøye utvalgte akevitter. Og ikke nok med det! I tillegg fikk vi – som de eneste i verdenshistorien – nyte et lite glass 14 år gammel Morsa cask strength rett fra æresfatet. Nok en hyggelig tur for trofaste gjengangere – og gledelig mange førstereis denne gangen. Vi håper å gjenta turen fredag 17. november 2023.