Beste Morsa-Cocktail – Ålen Bar vant knivskarp konkurranse

Vinner-cocktailen heter «Ål-inn» og er laget av Ålens bartender fra Ukraina, Diana Ukrainets. Her med Cocktailen og førstepremien, en spesiallaget 3-litersflaske med Morsa 1833-aquavit fra Anora.

Søndag 2. juni 2024 satte sju av distriktets serveringssteder hverandre i stevne for å lage sommerens beste Cocktail med Morsa1833-Aquavit som hovedingrediens.

Et dommerpanel med lokale eksperter, representant fra Anora som produserer Morsa 1833 og representant fra Morsa1833, hadde en meget utfordrende oppgave. De sju deltagende serveringsstedene hadde utvist betydelig kvalitet og kreativitet i sine bidrag. Men til slutt ble Ålen Bar’s bidrag kåret som vinner til stor applaus fra et 60-tallig publikum på Gastropuben Underverkets utescene.

Både deltagere og publikum var begeistret for initiativet til å kåre Moss beste Morsa1833-cocktail. Derfor – sannsynlig at dette kan bli et årlig arrangement.

De tre beste ble:

  1. Ålen Bar med cocktailen «Ål-inn»
  2. Fossen Bar og Bistro med «Fossen Sour»
  3. Cocktail Bar med sin Morsa-cocktail, foreløpig uten navn.

Ålen Bar

Denne cocktailen skilte seg ut. Diana Ukrainets fra Kiev i Ukraina hadde gitt sin drikk et særpreg, og til tross for søte ingredienser, var den ikke for søt.

Daglig leder ved Ålen Bar, Petter Aas, har vært veldig opptatt av tilhørigheten og historien langs Mosse-elva og i Møllebyen. Det har ligget til grunn da «Ål-inn» ble skapt.

Her er oppskriften:

·         3 cl Morsa1833

·         3 cl Bananlikør

·         2 cl Bringebærsirup

·         4 cl Lime Juice

·         Litt sukkerlake (Mks 2 cl)

·         2 cl eggehvite mikses inn. (den legger seg øverst i Cocktailen)

Ristes med isbiter, men isbitene serveres ikke i cocktailen.

Fossen Bar og Bistro

Deres Fossen Sour ble presentert av Emilie Johansen. Restaurantsjef Johannes Christiansen kan fortelle at dette er en Cocktail som er lik en de har servert, og serverer fortsatt, som en aperitiff til sine gjester. Emilie treffer du ikke på Fossen Bar og Bistro. Hun er nå å finne på Underverket. Men Morsa1833 og cocktailen Fossen finner du på Fossen-

Her er oppskriften:

·         4 cl Morsa 1833

·         4 cl Kanelsirup

·         1 cl Appelsinjuice

·         2 cl Sitronjuice

Toppes med dråper av angustura

Cocktail Bar

Eierne av Cocktail Bar – Olof Fern og Christian Hægg – hadde utviklet sitt bidrag sammen. En spennende ingrediens var en stor isbit fra naturis. Den kommer fra et sted i indre Østfold, kunne Olof Fern fortelle.

Her er oppskriften:

·         4 cl Morsa1833

·         Litt kirsebærlikør

·         Litt Absint

·         Lime

·         1 teskje sukkerlake

·          en stor isbit – Naturis fra indre Østfold