Morsa Konventionsaquavit ble lansert i mai 2014. 5 år tidligere ble et betydelig antall liter Morsa lagt ned på brukte sherryfat og har på denne tiden samlet opp herlig aroma fra fatene for å kunne glede akevittelskerne. Morsa Konventionsaquavit er en markering av Mossekonvensjonen som ble underskrevet i Jernverkets hovedbygning 14. august 1814. Mossekonvensjonen gjorde slutt på krigen mellom Norge og Sverige og sikret at Norge fikk beholde grunnloven og Stortinget under unionen med Sverige. Forhandlingene, som førte til fred, ble gjennomført både i Konventionsgården og i Gudegården – der byens første brenneri lå. Det var nettopp i disse lokalene Gerners Destillasjon produserte akevitten som i dag tilsvarer Morsa 1833.

Den 24.4.2014 ble det tappet 5 000 nummererte flasker. Nedenfor finner du statistikk der vi har fulgt med på det lokale salget av disse edle dråpene.

Per 31.12.2015 ble restlageret av Morsa Konventionsaquavit lagt tilbake på fat sammen med tidligere lagrede dråper av Morsa Aquavit. Nå legges det planer for at dette kan danne basis for en jubileumsakevitt i forbindelse med Moss bys 300-årsjubiluem i 2020.

LokaltSalgKonvention2015