For 12. år på rad ble Morsavandringen 2013 avviklet i strålende vær. Mer enn et kvart tusen mennesker deltok på en særdeles vellykket vandring på historiske steder på strekningen KaFruTo og til Mossehallen/Nesparken. Underveis var det historiske tilbakeblikk der Arild Johnsen fikk æren av både å starte og avslutte vandringen. Jon Roth Nilsen og Peter Helly Hansen slapp også til underveis med sine fortellinger.

Vårt æresmedlem Jon Roth Nilsen hadde nok kontakt med de riktige fagfolkene når han forut for oppstarten av vandringene i 2002 tok kontakt med værtjenesten på Rygge flystasjon. Der studerte de statistikken sin og konkluderte med at den første helga i juni nok var den helga med mest stabilt godt vær. DET HAR HOLDT STIKK SÅ LANGT! Arild Johnsen startet på KaFruTo med å fortelle om historien rundt stedet der vandringen startet i år. Turen gikk så videre til Høyenhald der Peter Helly Hansen fortalte om Helly Hansen sin historie i Moss og frem til i dag. Jon Roth Nilsen tok publikum med storm med sitt foredrag om de 3 B’er; Brannvakta, Bybrennerier og Bybranner. Mosseølets Venner stilte trofast opp med servering av sitt øl på Høyenhald, og etter en slitsom tur helt bort til Nesparken satte vandrerne pris på litt skikkelig Mossevann fra Varnaveien Mineralvann. 1/3 av Mossehallen var pyntet til fest med koselige runde bord og hvite duker. Humlens Vænner spilte taffelmusikk og dro også litt senere i gang til dans. Under hele marsjen ledsaget Bellman 12-13 følget med muntre og fengende sanger. Når selve gåingen ble gjennomført troppet Per Berg og hans utvalgte fra Krapfoss Hornorkester opp i front av følget og holdt et taktfast tempo for resten av vandrerne. Opplegget med en avslutning i Mossehallen fikk meget gode tilbakemeldinger fra deltakerne, og kanskje det frister med en gjentakelse av dette når vi skal forberede den store vandringen i forbindelse med konvensjonsfeiringen i 2014. Våre faste leverandører av mat – Råde Selskapsmat – fikk meget gode tilbakemeldinger på maten som ble servert.

Moss Avis hadde en liten artikkel i sin lørdagsutgave – les den her. Guldkorn Østfold har også lagt ut mange bilder fra vandringen på sin facebook-side.