16 år siden relanseringen av Morsa Aquavit

Nyhetsarkiv - Morsa Aquavit 18334. november 2016 er det 16 år siden Morsa 1833 ble stiftet og alt var klart for relanseringen av Morsa Aquavit etter en originaloppskrift fra 1833. Morsa Aquavit har vært en god og trofast følgesvenn gjennom foreningens nå 16-årige historie. På veien har den også fått følge av Morsa Unionsaquavit (2005) i anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen med Sverige og av Morsa Konventionsaquavit (2014) i anledning 200-årsjubileet for Grunnloven i Norge (som forøvrig ble vedtatt i Stortinget 4. november 1814).

Foreningen har hatt et høyt aktivitetsnivå med arrangementer som har samlet mange Morsavenner rundt mange historiefortellinger om brennerihistorien til Moss på 1800-tallet. Store deler av denne historien har vi forresten sørget for å få utgitt i bokform, den kom til jul i 2007 og mer enn 1000 eksemplarer av boka er solgt. Foreningen har hatt et jevnt høyt medlemstall, og fra 2005 har mellom 500 og 600 medlemmer støttet foreningens arbeid gjennom medlemskap. Den første Morsavandringen ble arrangert i 2002, og har vært en meget populær aktivitet. På det meste har det deltatt 600 på en vandring, men tallene de senere årene har ligget i overkant av 200. Foreningen arrangerer også sosiale sammenkomster og tilbyr også utflukter til steder med historisk interesse, vi nevner Fredriksten festning, Arcus Produkter, Egge Gård og Atlungstad brenneri. De siste par årene har vi i samarbeid med Mosseølets Venner og Mossefossens Venner arrangert medlemstreff på en av byens skjenkesteder. På disse kveldene får de som møter opp et kort innblikk i et tema som den enkelte forening er ansvarlig for å presentere. Vi har også aktiviteter i byen med medlemsverving (Mossedager) og forskjellige Matfestivaler som har vært arrangert. I de senere år har foreningen også vært teknisk arrangør for medlemmer som ønsker å besøke verdens største matmesse, Grüne Woche i Berlin. Nevnes må også at våre Prælater har holdt en rekke foredrag om Morsa sin historie for foreninger, lag, bedrifter og andre som har ønsket å høre om historien til byen og foreningen vår.

Foreningen ønsker seg gjerne flere medlemmer og vil også i dialog med medlemmer og andre ha innspill og forslag til aktiviteter. Vi jobber nå mot at foreningen skal ha en rolle i forbindelse med markeringen av Moss bys 300-årsjubileum i 2020. Vi kan røpe at vi allerede har noen edle dråper som ligger og godgjør seg til den anledningen.

Ha en fin fredag – gjerne sammen med en Morsa Aquavit!